четвъртък, 2 юли 2015 г.

Картофени бомбички


Необходими продукти:
(за около 9бр.)

200г сварени картофи
100г брашно
2 с л настърган пармезан
1 ч л бакпулвер
сол на вкус

За пълнежа:

луканка
кашкавал
магаданоз


олио за пържене

             Сварените картофи намачкваме на пюре. Към него добавяме сол, пармезан, бакпулвера и накрая брашното. Правим хубаво меко тесто. Оставяме го върху набрашнена повърхност да си почине за 10 минути.
             За пълнежа нарязваме на малки кубчета луканката и кашкавала, а магданоза - на ситно.
            Разточваме на не много тънка кора и изрязваме с формичка. В средата слагаме по малко от нарязаните луканка, кашкавал и магданоз. От горе поставяме друго кръгче и прилепваме много добре краищата. Добре натиснете от всички страни, за да не се разпаднат при пържене.
            Така се получават около 9 на брой бомбички.
            Пържим в сгорещено олио и от двете страни до златист цвят.

            Сервираме топли.

            Да ви е сладко! 

















3 коментара:

  1. Отговори
    1. Да, Цвети, пресни картофи, но мисля, че и със стари ще се получат.

      Изтриване
  2. Много вкусно изглежда, но "отгоре" е една дума.

    ОтговорИзтриване