500г прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 к л сол
3 с л олио
1 с л оцет
около 900г брашно за средно меко тесто
За заливката:
125г масло
4 с л галета
1 с л сол
Смесваме маята с 1/2 ч ч леко затоплено мляко и 1-2 с л брашно и оставяме да шупне.
В подходящ съд смесваме затопленото мляко, шупналата мая и останалите продукти и замесваме следно меко тесто
От тестото правим малки топчета с големината на орех. Разточваме ги, сгъваме първо на половина, после и на четвъртина. С три четвъртини, залепени една до друга, оформяме роза
и нареждаме в тава, намазана с растителна мазнина. Така процедираме с цялото тесто.
и нареждаме в тава, намазана с растителна мазнина. Така процедираме с цялото тесто.
Разтопяваме маслото и към него добавяме галетата и солта. С тази смес намазваме розичките и ги оставяме да втасат.
Печем в предварително загрята на 160-170 градуса фурна за около 30 минути или докато получат красив златист цвят.
Изваждаме от фурната, намазваме с парче масло и покриваме с кърпа.
Сервираме розичките топли, поръсени с пудра захар.
Чудесни са :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани. От години не съм хапвала милинки и се радвам, че се престраших.
Изтриване