петък, 31 юли 2015 г.

Сладкиш с праскови и крема сирене


Необходими продукти:

За тестото:

3 яйца
140г меко масло
3/4 ч ч кафява захар
1 ч л канела
200г брашно
1 препълнена ч л бакпулвер

300-400г праскови

За сместа с крема сирене:

1 яйце
220г крема сирене (безсолна извара, Рикота или др.)
3 с л пудра захар
1 ванилия

            В една купа разбиваме с миксер маслото и захарта, след това добавяме и яйцата, но едно по едно. Най-накрая прибавяме канелата и брашното с бакпулвера и отново разбиваме.
            В друга купа разбиваме крема сиренето и захарта, добавяме ванилията и яйцето и разбъркваме до гладка смес.
            Измиваме прасковите и ги нарязваме на тънки резени.
            Покриваме с хартия за печене форма с диаметър 23см. Изсипваме половината от тестото, върху него на купчинки слагаме от сместа с крема сирене, нареждаме половината нарязани праскови, върху тях отново правим купчинки от сместа с крема сирене. Върху нея разпределяме и другата половина тесто. Най-отгоре нареждаме останалите праскови.
            Печем в предварително загрята на 170-180 градуса фурна за около 40-45 минути или до суха клечка.
             Оставяме сладкиша във формата за 5-10 минути, за да се поохлади и чак тогава го изваждаме.
             Поръсваме с пудра захар и сервираме.

            Да ви е сладко!








            












                                Рецептата е от тук.

1 коментар:

  1. Благодаря за споделната рецепта!
    Направих сладкиша и се получи много добре, макар че използвах круши и ром, вместо праскови и ванилия.

    ОтговорИзтриване