понеделник, 20 юли 2015 г.

Мус от риба тон в кашкавалени кошнички


Необходими продукти:

185г риба тон в растителна мазнина (1 малка консерва)
1-2 с л майонеза
1 с л кисело мляко 
(може да го заместите със заквасена сметана)
1 с л лимонов сок
5 черни маслини без костилка
пресен копър

За кашкавалените кошнички:
(за 2бр.)

100г кашкавал - по 50г за всяка кошничка

            Отцеждаме рибата от мазнината, за да не се разводни муса. Прибавяме майонезата, киселото мляко, лимоновия сок, маслините и копъра, които са нарязани на ситно. Ако желаете може леко да пасирате сместа.
            Ето тук съм описвала как се правят и самите кашкавалени кошнички. Най-важното при тях е, че кашкавалът трябва да е по-твърд. И неговото количество зависи от големината на кошничката.
             Предварително правим кашкавалените кошнички, слагаме ги в хладилник, за да стегнат и после ги пълним с муса.

             Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар