понеделник, 17 август 2015 г.

Филе от акула на тиган


Необходими продукти:

500-600г филе от акула
сол на вкус
лимонов сок
растителна мазнина



            Нарязваме филето на шайби с ширина около 1,5-2см. Леко ги посоляваме и добавяме изцеден лимонов сок. Прибираме в хладилник за около 1час.
           Сгорещяваме растителната мазнина в тефлонов тиган. Пържим всяка шайба до зачервяване и от двете страни. Не съм използвала дори брашно за овалване, защото моят съпруг така предпочита. А още по-малко тежки панировки.
           Изваждаме готовите филета върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
            Когато хапваме риба много обичам гарнитурата да e картофи - няма значение дали сварени на картофена салата, или пържени.
            С това филе реших да изпържа картофи. Комбинацията беше страхотна.
            Поднасяме филето от акула топло с гарнитура пържени картофи и резени лимон.

           Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар