петък, 7 август 2015 г.

Омлетено руло


Тази рецепта отново е от стария дебел тефтер на моята майка. Човек като започне да го прелиства се оказва, че има доста интересни рецепти. Реших днес за обяд да приготвя това руло. Получи се много вкусно. 
Опитайте го и Вие.

Необходими продукти:

За омлетите:
3 яйца
магданоз
сол и черен пипер на вкус
зехтин

За плънката:

100г извара
малко копър
индийско орехче
сирене 50г
2 печени чушки
30г шунка (или друг колбас)
1-2 кисели краставички

            Разбиваме яйцата, прибавяме магданоза и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
            В тефлонов тиган загряваме съвсем малко зехтин и изсипваме половината яйчена смес. Оформяме на тънък омлет и пържим и от двете страни. Изваждаме готовия омлет върху алуминиево фолио и приготвяме и втория омлет.
            За плънката смесваме изварата, малко ситно нарязан копър, индийско орехче, настърганото сирене и печените чушки, които сме нарязали на малки кубчета. Объркваме цялата смес.
            Шунката и киселите краставички ги нарязваме на тънки ивици.
            Върху първия омлет разпределяме на тънък пласт изварената смес, слагаме върху нея и втория омлет, а върху него по средата нареждаме тънките ивици шунка и краставички.
            С помощта на фолиото завиваме на руло.
            Сервираме с подходяща сезонна салата.

           Да ви е сладко!



















Няма коментари:

Публикуване на коментар