вторник, 11 август 2015 г.

Фарфале с маслини и сирене


Необходими продукти:

250г паста фарфале (панделки)
2 с л зехтин
1/2 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава стар лук
2 средни домата
10-15 черни маслини без костилки
50г сирене
50г кашкавал

            Сваряваме пастата в подсолена вода според указанията на опаковката.
            В тиган сгорещяваме мазнината. Задушаваме лука и двата вида чушки, които са нарязани на малки кубчета. Добавяме маслините, които сме нарязали на ситно и настърганите на ренде домати. Готвим на по-слаб огън за около 10-15 минути.
            Отцеждаме сварената паста и я прехвърляме в тавичка. Отгоре разпределяме зеленчуковата смес, а върху нея - натрошеното сирене.
            Запичаме в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути.
            Изваждаме от фурната, поръсваме с настърган кашкавал и отново връщаме във фурната за няколко минути - колкото да се разтопи кашкавала.

            Да ви е сладко!








Няма коментари:

Публикуване на коментар