събота, 17 октомври 2015 г.

Солени топчета


Сестра ми беше направила такива топчета за втория рожден ден на моята племенница. Спомням си, че тогава толкова много изядох, че ми стана тежко само от тях. От тогава ми станаха любими. Много често ги приготвям и у дома. А колко много ракия се изпива с тях...Може да разберете само ако си ги приготвите:

Необходими продукти:
(за около 15-20бр.)

100г сирене
100г кашкавал
3бр. сварени яйца
2-3 с л майонеза
черен пипер на вкус

листа зелена салата по желание

               В подходяща купа настъргваме сиренето, кашкавала и сварените яйца. Подправяме с черен пипер на вкус. Добавяме майонезата и разбъркваме. Ако желаете започнете първо с по-малко майонеза и постепенно увеличавайте количеството. Добавяйте само толкова, колкото да се смесят всички продукти.
               От сместа оформяме малки топчета с големина на орех. Нареждаме ги в подходяща чиния и ги прибираме в хладилник. По желание може да ги наредите и върху листа от зелена салата.
              Сервираме добре охладени с чашка хубава ракия.

              Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар