четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Пухкави хапки със сирене и кашкавал


За втори път се доверявам на рецепта на  Катето.
Първия път правих шоколадови сладки с карамел и орехи, които  се получиха невероятно вкусни. Превърнаха се в любими сладки. А днес реших да направя нейните въздушни топчета със сирене. Аз обаче реших да заместя сиренето Чедър със сирене и кашкавал. Получиха се много, много вкусни и пухкави.
Кате, благодаря ти от сърце!

Необходими продукти:
(за около 15бр.)

100мл вода
60г масло
брашно (една равна мерна купичка от 100мл)
2 яйца
50г сирене
50г кашкавал
сол, черен пипер и мащерка на вкус

                 Кипваме водата. Прибавяме маслото и разбъркваме до разтапянето му. Посоляваме. Прибавяме и брашното и бъркаме непрекъснато до еднородна смес.
                 Прехвърляме сместа в подходяща купа, прибавяме черния пипер и мащерката. Прибавяме едното яйце, разбъркваме, след това и второто яйце и отново разбъркваме до хомогенност.
                 Прибавяме натрошеното сирене и настъргано на ситно ренде кашкавал и отново разбъркваме.
                С помощта на две лъжици правим топчета с големина на голям орех, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене. Оставяме малко разстояние между самите топчета.
                Печем на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до зачервяване.

               Да ви е сладко!



1 коментар:

  1. Puhkavite hapki sa prekrasn!
    Veseli praznitsi i neka rekata na izobilieto i blagodata teche v zivota vi!!!!Prez 2016 vsiaka mechta da se prevrashta v postignata realnost !!!!

    ОтговорИзтриване