неделя, 25 октомври 2015 г.

Свински език в масло


Необходими продукти:

2бр. свински език (или повече)
2 с л масло
червен пипер
сол и черен пипер на вкус
чесън и оцет по желание



           Измиваме езиците под течаща вода и ги сваряваме в подсолена вода. Аз използвах тенджера под налягане, където варенето е по-кратко. Отне ми около 40 минути.
          Изваждаме сварените езици и ги обелваме с помощта на нож.
          Нарязваме ги на тънки филийки с ширина около 1см.
Загряваме маслото в тиган, добавяме и нарязания език. Пържим да зачервяване, поръсваме със сол и червен пипер, разбъркваме и ги вадим.
          По желание може да ги сервирате с черен пипер, оцет и чесън.

         Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар