около 1/2кг картофи
краве сирене
3бр. сварени яйца
черни маслини без костилка
кисели краставички (прясна краставица през лятото)
пресен лук
магданоз
копър
3 с л майонеза
сол и черен пипер на вкус
Сваряваме картофите и още топли ги намачкваме с вилица или с друг подходящ прибор.
Нарязваме маслините на ивички, а киселите краставички добре отцеждаме, за да не разводни салатата и ги настъргваме на ситно ренде или ги нарязваме на много малки кубчета.
Нарязваме на ситно пресния лук, магданоза и копъра.
В подходяща купа смесваме намачканите картофи, прибавяме настърганите на ситно ренде сирене и яйца, краставичките, лука, магданоза и копъра. Прибавяме майонезата, овкусяваме със сол и черен пипер и внимателно разбъркваме цялата салата.
Сервираме на топки, аз си помогнах с лъжицата за сладолед, за да станат еднакви топки. Върху всяка топка настъргваме жълтък и сервираме с листенца магданоз.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от тук.
Интересна родопска салата!Ще я опитам...Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного добро изпълнение. А е "родопска" заради картофите и сиренето... Често се е правела с варени и настъргани картофи в миналото и натрошено сирене. Сетне се появяват разните ресторантски варианти под това име...
ОтговорИзтриване