(за около 50-60 броя)
1 ч ч неподсладено какао
1 и 1/2 ч ч кристална захар
1/2 ч ч кафява захар
1/2 ч ч олио
4 яйца
1 ванилия
2 ч ч брашно
2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сол
За овалване:
1 ч ч пудра захар
В подходящ съд смесваме брашното, бакпулвера и солта.
В друг съд смесваме какаото, двата вида захар и олиото. Разбъркваме първо с лъжица, а после и с миксер. Добавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме с миксер. Прибавяме ванилията и накрая брашното с бакпулвера и солта. Разбъркваме до хомогенност. Покриваме сместа със свежо фолио и оставяме да престои в хладилник за минимум 4ч. или най-добре за цяла вечер.
От сместа оформяме топчета с големина на малък орех, овалваме ги в пудра захар и подреждаме в тава, която е покрита с хартия за печене. Оставете разстояние около 2см между всяка сладка.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути. Оставяме ги в тавата за около 5 минути, а след това ги прехвърляме върху решетка до пълното им охлаждане.
Съхраняваме сладките в кутия на сухо и хладно място.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар