(за около 10бр.)
2 яйца
1 ч ч кисело мляко
1 ч ч вода
1 к л сол
1 к л захар
1/2 к л сода бикарбонат
брашно до гъстотата на боза
масло за намазване на тигана
Разбиваме с телена бъркалка яйцата, солта и захарта. Киселото мляко разреждаме с водата и го добавяме към яйчената смес. Най-накрая добавяме содата и брашно и разбъркваме до хомогенна смес. Трябва да се получи смес, близка до констистенцията на боза. Може да оставите сместа да почине за около 10 минути, но не е проблем и ако не го направите.
Загряваме тефлонов тиган, намазваме го с малко количество масло.
Изсипваме черпаче от сместа и накланяме тигана във всички посоки, за да се разпредели равномерно сместа по дъното му. След като леко се е зачервила отдолу, я обръщаме и запичаме и от другата страна. Отново намазваме тигана с малко масло и така изпичаме и останалите палачинки.
Сервираме с плодове, сладко по избор, или с домашен течен шоколад.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар