Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

неделя, 13 декември 2015 г.

Домашен течен шоколад


Отново благодаря на Ели Димитрова за прекрасната рецепта. 
Ели, ти ме върна толкова години назад, припомнихме се вкусът от детството. 

Необходими продукти:

250г сухо мляко

4 с л натурално какао
1 ванилия
1 ч ч захар
250мл вода
125г краве масло
смлени лешници по желание

             В подходящ съд слагаме водата и захарта и затопляме на слаб котлон. Разбъркваме докато се разтопи захарта. Добавяме и маслото и отново разбъркваме до разтапянето му.
            В друг сух съд смесваме сухото мляко, какаото и ванилията. За още по-богат вкус добавете и смлените лешници. Разбъркваме добре сухата смес.
           На тънка струйка и при постоянно бъркане добавяме течните съставки към сухите. Разбиваме с миксер, за да се получи  гладка смес и без бучки.
           Разсипваме в десертни чаши или съхраняваме в малки бурканчета. Съхраняваме в хладилник.

           Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Браво,Нали,невероятен е ! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, миличка. Благодарение на теб.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Шоколада стана много течен,може би водата трябва да е по-малко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Георги. Благодаря за доверието.
      Аз не съм имала проблем с гъстотата. Ако Ви е станало толкова течно пробвайте следващия път с малко по-малко вода.
      Поздрави!

      Изтриване