(за около 40бр.)
200г брашно
150г настърган кашкавал
115г студено масло
2 жълтъка
1-2 с л студена вода
черен пипер на вкус
бял сусам за овалване
2 белтъка
В подходяща купа смесваме брашното, кашкавала и подправяме с черен пипер на вкус. Прибавяме студеното масло, нарязано на малки парченца и с ръце претриваме, за да се получат "трохи". Добавяме жълтъците и замесваме тесто. Ако има нужда добавете малко вода.
Разделяме тестото на две части. Всяка част оформяме на фитил с диаметър 3-4 см. Поставяме го върху алуминиево фолио, за да е по-лесно овалването в сусам. Намазваме го с разбит белтък и овалваме в сусам. Завиваме на стегнато руло и прибираме в хладилник за 1ч.
Всяко руло нарязваме на бисквитки с ширина около 1см. Подреждаме ги в тава, която е покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути или докато порозовеят.
Охлаждаме върху метална скара.
Приятели, уверявам ви, че тези бисквитки са толкова вкусни - чудесни са за похапване по всяко време.
Да ви е сладко!
Рецептите Ви са повече от прекрасни!Поздравления!
ОтговорИзтриванеПривет, Ники. Много благодаря за милите думи.
ИзтриванеБелтъците прибавят ли се? Защото в продуктите ги има, а не разбрах дали се добавят в тестото :)
ОтговорИзтриванеПривет. Белтъците служат за намазване на рулата, за да може да полепне по тях сусама.
Изтриване