събота, 12 декември 2015 г.

Кашкавалени бисквити


Необходими продукти:
(за около 40бр.)

200г брашно
150г настърган кашкавал
115г студено масло
2 жълтъка
1-2 с л студена вода
черен пипер на вкус
бял сусам за овалване
2 белтъка

            В подходяща купа смесваме брашното, кашкавала и подправяме с черен пипер на вкус. Прибавяме студеното масло, нарязано на малки парченца и с ръце претриваме, за да се получат "трохи". Добавяме жълтъците и замесваме тесто. Ако има нужда добавете малко вода.
            Разделяме тестото на две части. Всяка част оформяме на фитил с диаметър 3-4 см. Поставяме го върху алуминиево фолио, за да е по-лесно овалването в сусам. Намазваме го с разбит белтък и овалваме в сусам. Завиваме на стегнато руло и прибираме в хладилник за 1ч.
            Всяко руло нарязваме на бисквитки с ширина около 1см. Подреждаме ги в тава, която е покрита с хартия за печене.
            Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути или докато порозовеят. 
            Охлаждаме върху метална скара.

            Приятели, уверявам ви, че тези бисквитки са толкова вкусни - чудесни са за похапване по всяко време.

           Да ви е сладко! 






4 коментара:

  1. Рецептите Ви са повече от прекрасни!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Ники. Много благодаря за милите думи.

      Изтриване
  2. Белтъците прибавят ли се? Защото в продуктите ги има, а не разбрах дали се добавят в тестото :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет. Белтъците служат за намазване на рулата, за да може да полепне по тях сусама.

      Изтриване