петък, 1 януари 2016 г.

Бисквитена торта II-ри вид


Необходими продукти:

2 пак обикновени бисквити (общо към 460г)
100г смлени орехи
50г стафиди
50г шоколад
2-3 с л сладко по избор

За крема:

1л прясно мляко
 60г нишесте
1 ч ч студена вода
2бр. яйца
захар на вкус

За поръсване:

печени смлени орехи
шоколад

              В голям съд натрошаваме бисквитите на малки парченца. Не се стремете да ги направите съвсем на пясък. Към начупените бисквити добавяме смлените орехи, стафидите и шоколада, който настъргах с белачка. Най-накрая добавяме и сладкото и отново разбъркваме.
              Разтваряме нишестето с една чаена чаша студена вода. Към него добавяме разбитите яйца. Получената смес я добавяме при непрекъснато бъркане към врящото мляко, което предварително сме подсладили със захар на вкус. Когато се сгъсти, отместваме от котлона и изчакваме леко да изстине. Изсипваме крема при бисквитите и прехвърляме цялата смес във форма с падащо дъно. Оставяме да престои минимум 4-5 часа в хладилник или на студено.
             След като стегне поръсваме със смлени орехи и отново настъргваме с шоколад.

             Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар