Необходими продукти:
(за 10-12 броя)
(за 10-12 броя)
3 средни сурови картофа
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 яйца
3 с л брашно
сол и черен пипер на вкус
50г кашкавал
растителна мазнина за пържене
Обелваме и настъргваме картофите на едро ренде. Поставяме ги в купа и ги накисваме в студена вода за 10 минути. Изстискваме ги колкото се може по-добре, за да не се разводнява сместа.
Към настърганите картофи добавяме нарязания на ситно пресен лук, пресования чесън, подправяме със сол и черен пипер на вкус. Чукваме двете яйца и разбъркваме. Най-накрая добавяме и брашното и отново разбъркваме много добре.
В сгорещена мазнина слагаме по около 1 с л от сместа. Така правим 4 купчинки в тигана. Леко сплескваме всяка купчинка и в средата на всяка слагаме по едно парченце кашкавал.
Отгоре отново слагаме малко от картофената смес, за да покрием кашкавала. Пържим всяка страна по около 3 минути или докато палачинките придобият приятен златист цвят.
Изваждаме готовите картофени палачинки върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервираме топли с малко кисело мляко, а може да използвате и заквасена сметана.
Пушената сьомга също е чудесно допълнение към картофените палачинки.
Аз ги направих с такива малки размери, но вие може да ги направите с размери по Ваше желание.
Да ви е сладко!
Рецептата съм взела от тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар