(за около 15бр.)
120г черен шоколад
1/2 ч ч готварска сметана
2 с л червено вино
1 с л пудра захар
1 ванилия
1/4 ч л нес кафе
И още:
натурално какао за овалване
В подходящ съд начупваме шоколада на малки парчета.
Слагаме сметаната на котлон на средно ниво докато заври. Изсипваме я при начупения шоколад, добавяме виното, пудрата захар, ванилия и кафето (като кафето сме го разтворили в 1 ч л вода). Разбъркваме до хомогенна смес. Ако шоколадът не успее да ви се разтопи, поставете го на водна баня до стапянето му.
Покриваме съда с найлоново фолио, оставяме да се охлади на стайна температура и после прибираме в хладилник за 2ч.
От сместа вземаме с лъжица, оформяме на топче и овалваме в какао. Охлаждаме готовите трюфели за 30 минути в хладилник. Сервираме леко охладени или на стайна температура.
Да ви е сладко!
pulni glupoati,kak shte se vtvardi takuv barkosh?
ОтговорИзтриванеПривет, Лили. Радвам се, че си обърнала внимание на тези прекрасни трюфели.
ИзтриванеАко се зачетеш по-внимателно в самата рецепта и следваш стъпка по стъпка, ще се увериш, че ще се получат трюфелите.
Прекрасен и усмихнат ден ти желая!