Необходими продукти:
(за 8бр.)
2 средни картофа
2 с л нарязан магданоз
100г краве сирене (или моцарела)
8 резена шунка (квадратни)
растителна мазнина за пържене
За панировката:
1 яйце
120г брашно
1/2 ч л сол
2 с л зехтин
120мл прясно мляко
Обелваме и измиваме картофите. Нарязваме ги на две и ги поставяме в подходящ съд със студена солена вода. Варим до готовност, като проверяваме с вилица. Докато картофите се варят, подготвяме панировката. В подходящ съд разбиваме яйцето с брашното, солта, зехтина и половината количество прясно мляко. Разбъркваме много добре, за да няма бучици и постепенно добавяме и останалото количество прясно мляко докато получим гладка консистенция.
Намачкваме картофите още докато са топли. Към тях прибавяме сиренето и магданоза. Разбъркваме бързо докато се смесят продуктите. Необходимо е картофеното пюре да остане меко.
На всеки резен шунка слагаме в средата 2 супени лъжици от картофената смес и завиваме на рулце. Овалваме всяко рулце в панировката.
В тефлонов тиган сипваме мазнина, колкото да покрие дъното му. Сгорещяваме мазнината и пържим рулцата от всички страни. Изваждаме ги върху хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервираме топли. Може да ги използвате и като предястие, и като основно ястие със сезонна салата. Изборът е Ваш.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар