Голяма чест е за мен да участвам с две рецепти в първото електронно кулинарно списание - SO into FOOD. Благодаря на Мария за поканата, която отправи към мен. В месеца на виното и любовта реших да представя две прекрасни и много лесни рецепти - Палачинки "Червено кадифе" и Трюфели с червено вино.
За палачинките:
Необходими продукти:
(за 16бр.)
2 ч ч брашно
3 с л какао
2 с л бакпулвер
1 ч л сода бикарбонат
1/2 с л сол
2 ч ч мляко
2 с л ябълков оцет
1/2 ч ч кристална захар
2 яйца
безвредна червена боя
1/3 ч ч разтопено масло
1 ванилия
Разтопен бял шоколад за гарниране
В купа смесваме брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбъркваме добре и оставяме настрани.
Млякото разбъркваме с оцета и оставяме за 2 минути.
Изсипваме млечната смес в купа, добавяме яйцата, захарта, червената боя, която сме разтворили с малко вода, ванилията и разтопеното масло. Разбъркваме добре. Към получената смес започваме да добавяме на части и сухите съставки, като разбъркването става с телена бъркалка.
В нагорещен тефлонов тиган слагаме малко масло и изсипваме от сместа. Сами преценете колко големи искате да бъдат Вашите палачинки. Постепенно върху повърхността започват да се появяват мехурчета. Обръщаме палачинката. Изчакваме около минута и изваждаме.
Сервираме готовите палачинки топли, гарнирани с разтопен бял шоколад.
Да ви е сладко!
А самото списание може да разгледате тук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар