вторник, 23 февруари 2016 г.

Палачинки "Червено кадифе"


Голяма чест е за мен да участвам с две рецепти в първото електронно кулинарно списание - SO into FOOD. Благодаря на Мария за поканата, която отправи към мен. В месеца на виното и любовта реших да представя две прекрасни и много лесни рецепти - Палачинки "Червено кадифе" и Трюфели с червено вино.

За палачинките:

Необходими продукти:
(за 16бр.)

2 ч ч брашно
3 с л какао
2 с л бакпулвер
 1 ч л сода бикарбонат
1/2 с л сол

2 ч ч мляко
2 с л ябълков оцет

1/2 ч ч кристална захар
2 яйца
безвредна червена боя
1/3 ч ч разтопено масло
1 ванилия

Разтопен бял шоколад за гарниране

             В купа смесваме брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбъркваме добре и оставяме настрани.
            Млякото разбъркваме с оцета и оставяме за 2 минути.
            Изсипваме млечната смес в купа, добавяме яйцата, захарта, червената боя, която сме разтворили с малко вода, ванилията и разтопеното масло. Разбъркваме добре. Към получената смес започваме да добавяме на части и сухите съставки, като разбъркването става с телена бъркалка.

           В нагорещен тефлонов тиган слагаме малко масло и изсипваме от сместа. Сами преценете колко големи искате да бъдат Вашите палачинки. Постепенно върху повърхността започват да се появяват мехурчета. Обръщаме палачинката. Изчакваме около минута и изваждаме. 
          Сервираме готовите палачинки топли, гарнирани с разтопен бял шоколад.

          Да ви е сладко!



























     

                                       А самото списание може да разгледате тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар