Необходими продукти:
(за 8бр.)
170мл бяло вино
40г масло
1/2 ч л сол
100г брашно
1 яйце
по около 40г ситно нарязана шунка
и 40г ситно нарязан кашкавал
За панировката:
1 яйце
галета
В малка тенджерка загряваме виното, маслото и солта. След като течността заври добавяме наведнъж цялото количество брашно. Разбъркваме бързо и енергично. Оставяме тестото да се охлади. Прибавяме яйцето и разбъркваме до гладка смес.
Разделяме тестото на 8 топки. С ръце правим всяка топка на малка питка, в средата на която слагаме по малко от нарязаните шунка и кашкавал. Завиваме и оформяме на топка.
Панираме всяка топка първо в разбито яйце, а после я овалваме в галета. Ако не желаете да ги панирате в галета, просто ги намажете с четка с разбито яйце.
Нареждаме ги в тава, която е покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути или до готовност.
Сервираме винените топки охладени.
Да ви е сладко!
С галета:
И без галета:
Рецептата съм взела от прекрасната Йоли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар