сряда, 30 март 2016 г.

Експресен десерт с бишкоти и сирене Рикота


Необходими продукти:
(за 3-4 порции - 
зависи от големината на Вашите чаши)

8-12бр. бишкоти Савоярди

500г сирене Рикота
8 с л с връх пудра захар
1 с л Кафе ликьор

100мл гореща вода
2 ч л нес кафе
1 ч л бяла кристална захар

2 банана
натурално какао за поръсване

* Количествата, които съм написала са за около 4 чаши, но зависи от големината на Вашите чаши.
* Използвайте 2-3 бишкоти на чаша.

           Към кафето и захарта наливаме горещата вода и разбъркваме. Оставяме настрани.
           В подходящ съд разбиваме с миксер сиренето Рикота с пудрата захар. Добавяме и ликьора.
          Нарязваме бананите на кръгчета.

          Потапяме всяка бишкота в сиропа от кафе и подреждаме на дъното на десертна чаша.
          От вътрешните страни на чашката подреждаме кръгчетата банан, върху бишкотите разпределяме от сиренената смес.
          Най-отгоре поръсваме с какао.
          Съхраняваме в хладилник преди сервиране. 
          Препоръчително е поне половин час десертът да е престоял в хладилник преди консумация.

          Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар