събота, 19 март 2016 г.

Картофи с шунка - на фурна

Харесва ми да разлиствам старата и дебела кулинарна книга. В нея има описани толкова много рецепти. Идеята за това ястие взех точно от тази книга.

Необходими продукти:

около 700г картофи
250г шунка на малки кубчета
50г настърган кашкавал
50г натрошено сирене
20г масло
сол на вкус

За заливката:

3 яйца
1 ч ч кисело мляко

              Обелваме, измиваме и нарязваме на половинки картофите. Слагаме ги да се сварят в подсолена вода, като проверяваме с вилица за тяхната готовност.
              Намазняваме с масло подходяща тавичка. Настъргваме на едро ренде половината количество картофи и ги разстиламе в тавичката. Посоляваме ги.


              Върху тях разпределяме нарязаната шунка, настъргания на едро ренде кашкавал и натрошеното сирене. 


              Отгоре завършваме с останалото количество настъргани картофи. Отново посоляваме. Най-отгоре разпределяме нарязаното на малки кубчета масло.

              За заливката разбиваме яйцата с киселото мляко и разпределяме върху картофите.


              Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до зачервяване.

              Сервираме ястието топло, с подходяща сезонна салата.

              Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар