понеделник, 21 март 2016 г.

Пържени филийки с ягоди


Необходими продукти:
(за 4 порции)

4 филии стар хляб
150мл прясно мляко
1 яйце
ягоди

За поръсване:

пудра захар
 
И още:

растителна мазнина за пържене  

             В подходящ дълбок съд разбиваме яйцето.
             В друг съд изсипваме млякото.
             Всяка филия потапяме първо в прясното мляко, но за кратко, за да не се напоят прекалено. След това ги потапяме в разбитото яйце. Аз разрязох филийките на половинки, но Вие ако желаете може да ги оставите и цели.
             Всяка филия пържим в предварително загрятата мазнина и от двете страни до златист цвят.
             При поднасяне слагаме върху всяка филийка нарязани ягоди и поръсваме с пудра захар.

             Да ви е сладко! 





















Рецептата отново съм взела от старата дебела кулинарна книга:

Няма коментари:

Публикуване на коментар