четвъртък, 24 март 2016 г.

Кюфтенца от извара


В забързаното ежедневие съвременната жена се стреми да бъде едновременно и майка, и работеща, съпруга и не на последно място домакиня. Тя се стреми да отделя повече време за приятели, за развлечения и за външния си вид.
За мен беше голямо удоволствие да се включа в инициативата на Olympus. Щастлива съм, че станах посланик на кампанията "Малката черна престилка", с която да покажем и на другите жени, че приготвянето на вкусна храна у дома може да бъде бързо и забавно.
Благодаря на фирма Olympus за изпратените продукти.



Необходими продукти:
(за 13-15бр.)

50г настърган кашкавал
2 с л грис
2-3 с л брашно
2 жълтъка
1/2 ч л сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус

И още:

галета за овалване
растителна мазнина за пържене

             Към изварата прибавяме настъргания кашкавал, гриса, брашното, жълтъците и разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и отново разбъркваме.
             Вземаме от сместа с лъжица и слагаме в гриса. Овалваме и оформяме на кюфтенце.
            Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до златист цвят. Изваждаме и попиваме излишната мазнина върху кухненска хартия.

            Сервираме кюфтенцата топли с подходяща сезонна салата.

            Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Здравейте,как мислите,ако към тази смес се добави спанак/коприва,или друго зелено/,ще станат тези вкусни кюфтенца?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, разбира се - може да добавите и спанак, и коприва, но трябва да са добре отцедени.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Благодаря за бързият отговор.Пожелавам успешни кулинарни неща.

      Изтриване