неделя, 20 ноември 2016 г.

Кюфтенца от киноа


Необходими продукти:
(за около 20бр.)

100г киноа
1/2 глава стар лук
5-6 черни маслини без костилка
2 с л нарязан на ситно магданоз
1 с л нарязан на ситно копър
1 щипка чубрица
1 скилидка чесън
50г кашкавал
100г краве сирене
2 яйца
4 с л галета
сол и черен пипер на вкус

За овалване: галета

За пържене: растителна мазнина

              Измиваме киноата, сваряваме я в подсолена вода и я оставяме да се охлади.
             Към нея добавяме нарязаните на ситно лук, маслини, магданоз, копър, щипка чубрица, пресован чесън, настърган на ситно ренде кашкавал, натрошеното сирене. Най-накрая счукваме двете яйца и объркваме сместа. Прибавяме галетата и овкусяваме със сол и черен пипер на вкус и отново разбъркваме.
             От получената смес оформяме внимателно кюфтенца, които овалваме в галета.
             Пържим в сгорещена мазнина и от двете страни до приятен златист цвят. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
             Сервираме със зелена салата или салата айсберг. По желание към кюфтенцата от киноа може да сервираме и млечно-чеснов сос или само кетчуп.

             Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар