понеделник, 27 ноември 2017 г.

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад


Необходими продукти:

200г бели бисквити Закуска
170г бисквити Закуска с какао
200мл прясно мляко

500г маскарпоне
около 6 с л пудра захар
1 ванилия

50г натурален или млечен шоколад
желе от боровинки
100г смлени орехи

              С миксер разбиваме маскарпонето с пудрата захар. Добавяме и ванилията и отново разбиваме.
              В подходящ съд започваме да редим ред бели бисквити, като всяка сме я потопили предварително за 1-2 секунди в прясно мляко. Върху тях разпределяме една трета от сместа с маскарпоне. На няколко места добавяме от желето от боровинки. Вие може да използвате и сладко по Ваш избор. Отгоре нареждаме втори ред от бисквитите с какао, като отново потапяме всяка бисквита в прясно мляко. Върху него разпределяме втората част от маскарпонето, настъргваме шоколад и счукани орехи. Нареждаме трети пласт бисквити - този път от белите. Най-отгоре завършваме с последната част от крема. Отново поръсваме с орехи и настърган шоколад.
              Покриваме цялата торта със свежо фолио и прибираме в хладилник за минимум 8 часа.
              За по-голям ефект сервираме тортата на топки с помощта на лъжица за сладолед. Ако не разполагате с такава спокойно си нарежете квадратни парчета. По желание поливаме с разтопен шоколад и поръсваме със смлени орехи.
              Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар