неделя, 28 януари 2018 г.

Кашкавалени кюфтенца



Необходими продукти:
(за около 15-18бройки)

300г кашкавал
2 яйца
2 с л ситно нарязан магданоз
1/2 ситно нарязана люта чушка зелена
2 с л брашно /или царевично нишесте/
сол, червен и черен пипер на вкус

растителна мазнина за пържене на маслена баня

               В подходящ съд настъргваме кашкавала на ситно ренде. Към него прибавяме яйцата, магданоза, чушката. Овкусяваме с подправките. На части прибавяме и брашното, и отново разбъркваме.
              С помощта на чаена лъжичка вземаме от сместа и оформяме на малко топче с големина на орех.
              Пържим в сгорещената мазнина до златист цвят. Изваждаме и отцеждаме върху кухненска хартия.
              Сервираме с подходяща сезонна салата.

             Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар