Необходими продукти:
500мл пълномаслено мляко
3 яйца
100 г захар
1 шушулка ванилия
400мл сладкарска сметана - 30% масленост
1 консерва подсладено кондензирано мляко
100 г захар
В подходящ съд разбиваме яйцата със захарта. Затопляме леко млякото, в което сме прибавили семенцата от шушулката ванилия. Добавяме половината мляко към разбитите яйца на тънка струйка. Сипваме ги към останалото мляко и варим за няколко минути на бавен огън. Оставяме яйчената смес да се охлади много добре.
В друг съд разбиваме сметаната със захарта. Смесваме с яйчената смес и продължаваме да разбиваме с миксера на пухкав крем. Добавяме и кондензираното мляко. Тук си направих един експеримент. Около половината от сместа прехвърлих в една кутия.
Останалата смес изсипах в друга кутия, към която добавих разтопен на водна баня 100 г натурален шоколад.
Необходимо е да се разбива сместа с миксер на всеки 2 часа, за да не се образуват ледени кристали. Аз го разбивах три пъти и после го оставих вече в камерата за цяла вечер.
На следващия ден имаме прекрасен домашен ванилов сладолед и опит за какаов сладолед.
Да ви е сладко!
Източник: тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар