понеделник, 18 март 2019 г.

Домашен ванилов сладолед - II-ри вид


Необходими продукти:

500мл пълномаслено мляко
3 яйца
100 г захар
1 шушулка ванилия

400мл сладкарска сметана - 30% масленост
1 консерва подсладено кондензирано мляко
100 г захар

            В подходящ съд разбиваме яйцата със захарта. Затопляме леко млякото, в което сме прибавили семенцата от шушулката ванилия. Добавяме половината мляко към разбитите яйца на тънка струйка. Сипваме ги към останалото мляко и варим за няколко минути на бавен огън. Оставяме яйчената смес да се охлади много добре.
           В друг съд разбиваме сметаната със захарта. Смесваме с яйчената смес и продължаваме да разбиваме с миксера на пухкав крем. Добавяме и кондензираното мляко. Тук си направих един експеримент. Около половината от сместа прехвърлих в една кутия. 



           Останалата смес изсипах в друга кутия, към която добавих разтопен на водна баня 100 г натурален шоколад. 



           Необходимо е да се разбива сместа с миксер на всеки 2 часа, за да не се образуват ледени кристали. Аз го разбивах три пъти и после го оставих вече в камерата за цяла вечер. 
          На следващия ден имаме прекрасен домашен ванилов сладолед и опит за какаов сладолед.

         Да ви е сладко!





            Източник: тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар