Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

събота, 31 август 2019 г.

Овесени сладки с червена боровинка


Исках да направя нещо здравословно, което децата да похапват. Тези сладки са супер вкусни, сладички и се харесаха не само от тях, но и от всички възрастни. Правят се лесно и бързо и излизат доста на брой. Червената боровинка може да се замени със стафиди, може да се добавят ядки, парченца шоколад - изборът е Ваш!
Но наистина това са най-вкусните овесени сладки, които съм правила. Любими са на цялото семейство.

Необходими продукти:
(за около 33-35 бр.)

125 г меко масло
150 г кафява захар
1 яйце
1 ванилия
100 г брашно
120 г фини овесени ядки
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена лъжица канела
щипка сол
50 г сушена червена боровинка

            В подходящ дълбок съд с миксер разбиваме мекото масло със захарта, прибавяме яйцето и ванилията и отново разбиваме.
            В друг съд смесваме брашното, овесените ядки, содата, солта и канелата. Разбъркваме добре. Изсипваме тази суха смес на няколко части към маслената смес. Отново разбъркваме добре. Най-накрая прибавяме и сушените червени боровинки.
           Покриваме съда с найлоново фолио и го прибираме в хладилник за около 30-60 минути.
           Вземаме с чаена лъжица от охладената смес, правим на топче и ги нареждаме на разстояние в тава, която сме покрили с хартия за печене. При печене сладките леко се разливат.
           Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 7-10 минути. Аз лично време не засичам. Пека до съвсем леко порозовяване. Изваждаме от фурната и ги оставяме в тавата за още 5 минути и след това ги прехвърляме върху метална решетка до пълното им изстиване.
           Съхраняваме в метална кутия. 

           Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар