вторник, 12 май 2020 г.

Зеленчукови кюфтенца на фурна


Необходими продукти:

2 малки тиквички
1 малък морков
1 суров картоф
стрък пресен лук
пресен копър
100г краве сирене
100г кашкавал
1/2 ч ч царевично брашно
3-4 с л галета
сол и черен пипер
2 яйца

Още:
 зехтин
50г кашкавал за поръсване

           Настъргваме тиквичките на едро ренде и оставяме да се отцедят.
           В друг съд настъргваме картофа на ситно и го изстискваме. Измиваме и обелваме моркова и също го настъргваме на ситно ренде.
           В дълбок съд смесваме картофа, моркова, отцедените тиквички, нарязания на ситно пресен лук и копър, настърганите сирене и кашкавал. Прибавяме брашното, галетата, подправяме със сол и черен пипер и счукваме двете яйца. Разбъркваме всичко много добре.
           С лъжица вземаме от сместа и поставяме на купчинки в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
          Поръсваме кюфтенцата със съвсем тънка струйка зехтин и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
          Изваждаме тавата, поръсваме всяко кюфтенце с настърган на ситно кашкавал и отново ги връщаме във фурната и печем само на горен реотан, докато кашкавалът се разтопи и хване хубава златиста коричка.
          Сервираме с чеснов сос.

          Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар