Необходими продукти:
2 малки тиквички
1 малък морков
1 суров картоф
стрък пресен лук
пресен копър
100г краве сирене
100г кашкавал
1/2 ч ч царевично брашно
3-4 с л галета
сол и черен пипер
2 яйца
Още:
зехтин
50г кашкавал за поръсване
Настъргваме тиквичките на едро ренде и оставяме да се отцедят.
В друг съд настъргваме картофа на ситно и го изстискваме. Измиваме и обелваме моркова и също го настъргваме на ситно ренде.
В дълбок съд смесваме картофа, моркова, отцедените тиквички, нарязания на ситно пресен лук и копър, настърганите сирене и кашкавал. Прибавяме брашното, галетата, подправяме със сол и черен пипер и счукваме двете яйца. Разбъркваме всичко много добре.
С лъжица вземаме от сместа и поставяме на купчинки в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
Поръсваме кюфтенцата със съвсем тънка струйка зехтин и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Изваждаме тавата, поръсваме всяко кюфтенце с настърган на ситно кашкавал и отново ги връщаме във фурната и печем само на горен реотан, докато кашкавалът се разтопи и хване хубава златиста коричка.
Сервираме с чеснов сос.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар