събота, 12 декември 2020 г.

Карфиол на фурна


 

 Необходими продукти:


1 малка глава карфиол

3 яйца

1 ч ч прясно мляко

сол, черен пипер, куркума

кашкавал

пресен копър


         Накъсваме карфиола на малки розички и ги бланшираме в подсолена вода за 5 минути. Изваждаме ги и ги поставяме в намазнена тавичка. Заливаме ги с разбитите яйца и прясно мляко. Овкусяваме със сол, черен пипер и куркума.

        Слагаме в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до леко порозовяване.

        Изваждаме, поръсваме с настърган на ситно ренде кашкавал и отново връщаме във фурната, докато получим златист загар.

        Сервираме с поръсен ситно нарязан копър.


        Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар