четвъртък, 17 декември 2020 г.

"Напукани" трюфел сладки с шоколад

 

Необходими продукти:

(за около 30бр.)


180г шоколад

60г масло

2 яйца

180г брашно

100г кафява захар

1 бакпулвер

1 ванилия

щипка сол

около 50г пудра захар за овалване


         На водна баня разтопяваме шоколада и маслото и оставяме настрани, за да се охлади сместа. Аз използвах натурален и млечен шоколад.

         В друг съд разбиваме яйцата със захарта много добре. Добавяме към тях охладената вече шоколадово-маслена смес и отново разбъркваме, но вече с лъжица или силиконова шпатулка.

        В друг съд смесваме брашното, бакпулвера, ванилията, щипката сол. Пресяваме ги веднъж и ги добавяме към течните съставки. Отново разбъркваме.

        Покриваме съда със свежо фолио и оставяме в хладилник минимум 1 час. Аз ги оставих цяла вечер, защото нямах възможност да ги направя веднага.

        С помощта на лъжичка вземаме от сместа, правим топче с големина на малък орех, овалваме го в пудрата захар и нареждаме в тава, която сме покрили с хартия за печене. Подреждаме ги на разстояние, защото при печене се разливат.





       









      

        Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути.

        Изваждаме ги и ги поставяме върху метална решетка докато изстинат.

        После съхраняваме в затворена кутия. 

        Да ви е сладко!


        P.S. Бройките, които съм написала са ориентировъчни. При мен се получиха около 30бр. сладки, но някои станаха малко по-големи, някои по-малки. 









2 коментара:

  1. Отговори
    1. Провет, Росица.
      В оригиналната рецепта така бяха изписани. Ще се радвам да ги опитате и вие.
      Поздрави и весели празници ви желая!

      Изтриване