Необходими продукти:
(за около 30бр.)
180г шоколад
60г масло
2 яйца
180г брашно
100г кафява захар
1 бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
около 50г пудра захар за овалване
На водна баня разтопяваме шоколада и маслото и оставяме настрани, за да се охлади сместа. Аз използвах натурален и млечен шоколад.
В друг съд разбиваме яйцата със захарта много добре. Добавяме към тях охладената вече шоколадово-маслена смес и отново разбъркваме, но вече с лъжица или силиконова шпатулка.
В друг съд смесваме брашното, бакпулвера, ванилията, щипката сол. Пресяваме ги веднъж и ги добавяме към течните съставки. Отново разбъркваме.
Покриваме съда със свежо фолио и оставяме в хладилник минимум 1 час. Аз ги оставих цяла вечер, защото нямах възможност да ги направя веднага.
С помощта на лъжичка вземаме от сместа, правим топче с големина на малък орех, овалваме го в пудрата захар и нареждаме в тава, която сме покрили с хартия за печене. Подреждаме ги на разстояние, защото при печене се разливат.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 7-8 минути.
Изваждаме ги и ги поставяме върху метална решетка докато изстинат.
После съхраняваме в затворена кутия.
Да ви е сладко!
P.S. Бройките, които съм написала са ориентировъчни. При мен се получиха около 30бр. сладки, но някои станаха малко по-големи, някои по-малки.
Защо са "трюфел"?
ОтговорИзтриванеПровет, Росица.
ИзтриванеВ оригиналната рецепта така бяха изписани. Ще се радвам да ги опитате и вие.
Поздрави и весели празници ви желая!