Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

вторник, 22 юли 2025 г.

Чийз бисквитки с боровинки и малини

 

Необходими продукти:

115г меко масло

120г бяла кристална захар

1 ванилия

щипка сол

1 яйце

230г брашно

1 ч л бакпулвер

50г боровинки и малини

 

За пълнежа:

120г крема сирене

1 ч л пудра захар 


    Започваме с подготовката на пълнежа - смесваме крема сиренето с пудрата захар, разбъркваме много добре. Правим 8 топчета (като за целта си помагах с везна, исках всички топчета да са еднакви), поставяме ги върху алуминиево фолио и ги прибираме в камерата.

    За масленото тесто - смесваме маслото, захарта, ванилия и солта. Разбъркваме. След това добавяме и яйцето. На части прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и отново разбъркваме.

    Към тестото прибавяме и измитите и подсушени малини, които разрязах на две и боровинки, които нарязах на четири. Разбъркваме, за да се разпределят в цялата смес. Прибираме в хладилник за около 30 минути.

    Охладената смес разделяме на 8 равни части. При мен остана още смес, която си оставих за по-късно.

    Вземаме една част маслено тесто, правим го на тънка питка и в средата поставяме едно топче от заквасената сметана. Завиваме го много добре с тесто и поставяме отново в хладилник. Добре е да се работи бързо, за да може тестото да е охладено. След като оформим всички топчета ги оставяме в хладилник за около 10 минути. В това време загряваме фурната на 180 градуса.

    Подреждаме готовите и охладени топчета в тава, която сме покрили с хартия за печене. Поставяме ги на разстояние едно от друго.

    Печем за около 20 минути или до златист цвят. Оставяме да се охладят в тавата, след това прехвърляме върху метална решетка.

    Малко по-горе ви писах, че съм си оставила малко от цялата смес. От нея направих на малки топчета и поставих в друга тава. Отново си ги изпекох в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят. Извадих и оставих да се охладят в тавата.

    Консумираме бисквитките напълно охладени.


    Да ви е сладко!







    Рецептата съм взела от тук. Бени, благодаря за чудесната рецепта. Бисквитките са супер меки и свежи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар