Отново благодаря на Ева Тонева за прекрасната рецепта.
Необходими продукти:
500-600г брашно
20г прясна мая или 7г суха мая
1/4 ч л сол
1 ч л захар
50г разтопено масло
300г топла вода
За плънката:
250г натрошено сирене
150г разтопено масло
За намазване:
1 яйце
2 с л кисело мляко
Активираме маята в 100мл топла вода и захар, покриваме и оставяме на топло да втаса.
В подходяща купа пресяваме брашното и солта, правим в средата кладенче и изсипваме шупналата мая и останалото количество топла вода. Замесваме меко тесто и на части добавяме от разтопеното масло, за да се поеме изцяло от тестото.
Слагаме тестото в намазнена тава с размери 28-30см и разстиламе с ръце докато покрие цялата тава. Намазваме кората с 3 с л разтопено масло, поръсваме с натрошено сирене и сгъваме отдолу и отгоре, от ляво и от дясно, така че да получим квадрат.
Отново разстиламе с ръце да покрие тавата, намазваме с масло и поръсваме с натрошено сирене. Така правим 4 пъти.
Обръщаме тестото със загърнатите краища надолу, за последен път го разстиламе и нарязваме на квадрати. Намазваме с мазнина и оставяме на топло да втаса за около 20-30 минути.
Намазваме със смес от разбито яйце и кисело мляко.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар