Необходими продукти:
2 по-големи глави стар лук
около 50г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
2 яйца
брашно
корнфлейкс
растителна мазнина за пържене
Обелваме и изрязваме двата края на всяка глава лук. Измиваме я под течаща студена вода.
Нарязваме лука на дебели кръгчета. Вземаме едно по-голямо и едно по-малко по големина кръгче и между тях слагаме тънки резени кашкавал.
Поставяме ги в подходящ съд и ги слагаме във фризера за около 1 час.
Приготвяме си три купички - в едната разбиваме яйцата и добавяме сол и черен пипер на вкус, във втората - брашно, и в третата - начупен на ситно корнфлейкс.
Изваждаме лучените кръгчета от фризера. Потапяме всяко първо в брашно, после в яйце и накрая завършваме панировката с корнфлейкс.
В подходяща тенджера загряваме мазнина, достатъчна за маслена баня. Пържим лъчените кръгчета и от двете страни до златисто. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервираме топли. Лучените кръгчета са идеално мезе за студената Ви бира.
Да ви е сладко!
Много красиви и вкусни лучени кръгчета. С изненада - супер с кашкавалче!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Даниелка. Много ни се усладиха.
ИзтриванеПоздрави!