Женски тайни за здраве, красота и чист дом

Женски тайни за здраве, красота и чист дом
Моята лична група за продажби - Kiko Milano, качествени парфюми, почистващи препарати и декоративна козметика

събота, 31 август 2019 г.

Овесени сладки с червена боровинка


Исках да направя нещо здравословно, което децата да похапват. Тези сладки са супер вкусни, сладички и се харесаха не само от тях, но и от всички възрастни. Правят се лесно и бързо и излизат доста на брой. Червената боровинка може да се замени със стафиди, може да се добавят ядки, парченца шоколад - изборът е Ваш!
Но наистина това са най-вкусните овесени сладки, които съм правила. Любими са на цялото семейство.

Необходими продукти:
(за около 33-35 бр.)

125 г меко масло
150 г кафява захар
1 яйце
1 ванилия
100 г брашно
120 г фини овесени ядки
1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
1/2 чаена лъжица канела
щипка сол
50 г сушена червена боровинка

            В подходящ дълбок съд с миксер разбиваме мекото масло със захарта, прибавяме яйцето и ванилията и отново разбиваме.
            В друг съд смесваме брашното, овесените ядки, содата, солта и канелата. Разбъркваме добре. Изсипваме тази суха смес на няколко части към маслената смес. Отново разбъркваме добре. Най-накрая прибавяме и сушените червени боровинки.
           Покриваме съда с найлоново фолио и го прибираме в хладилник за около 30-60 минути.
           Вземаме с чаена лъжица от охладената смес, правим на топче и ги нареждаме на разстояние в тава, която сме покрили с хартия за печене. При печене сладките леко се разливат.
           Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 7-10 минути. Аз лично време не засичам. Пека до съвсем леко порозовяване. Изваждаме от фурната и ги оставяме в тавата за още 5 минути и след това ги прехвърляме върху метална решетка до пълното им изстиване.
           Съхраняваме в метална кутия. 

           Да ви е сладко!





четвъртък, 1 август 2019 г.

Запеканка с тиквички


У дома много обичаме тиквички. След хрупкавите тиквички по гръцки много често приготвям и запеканката, която ще ви представя днес. Правила съм я толкова много пъти, но ми е било трудно да достигна до снимки. Приготвя се много лесно и бързо, а вкусът е невероятен. Може да експериментирате и с продуктите - правила съм я без домати и бекон и винаги става много вкусна. Ще се радвам ако и на Вас допадне.

Необходими продукти:

1 голяма тиквичка /или 2 средни/
3 яйца
200 г бяло краве сирене
сол и черен пипер на вкус
3 с л кисело мляко
3 с л галета (или брашно)
2 малки домата
кашкавал
около 50 г масло

пушен бекон - по желание

магданоз

                 В подходящ съд настъргваме на едро ренде тиквичката. Посоляваме и оставяме да си пусне водичката.
                 В друг съд разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене. Към сместа добавяме и тиквичката, като допълнително с ръце я изстискваме. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме киселото мляко и галетата (брашното) и разбъркваме.
                 Намазваме с масло малка тавичка и изсипваме сместа. Заравняваме с помощта на лъжица. Отгоре слагаме на места нарязано на малки кубчета масло и започваме да редим доматите, които сме нарязали на тънки резени. Ако имате желание и възможност може да добавите тънки резени пушен бекон (правила съм запеканката и без бекон и също става много вкусна).
                  Слагаме да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна докато придобие приятен златист загар. Малко преди да я извадим от фурната прибавяме и настъргания кашкавал и отново връщаме във фурната докато се разтопи.
                   Сервираме с нарязан на ситно магданоз.

                   Да ви е сладко!