вторник, 3 февруари 2015 г.

Хрупкави джобчета

Рядко експериментирам в кухнята, но днес го направих много смело. Наскоро ми мина през погледа рецептата на Люси от Lussi`s World of Artcraft за кисели краставички в кори за баница. И тъй като имах няколко останали кори, реших да пробвам - пък каквото се получи. Направих някои изменения според продуктите, които имам и вкуса ни и се получи страхотен резултат. Така си ги нарекох - Хрупкави джобчета. Опитайте и вие, няма да съжалявате. 

Необходими продукти:

3-4 кори за баница
кашкавал
кисели краставички
сирене
1 яйце
галета

          Не съм писала точни количества на продуктите, защото всеки сам ще си прецени колко иска да излязат джобчетата като бройка.
     И така - Нарязваме кашкавала на ленти около 0.5см., киселите краставички на тънки лентички. Моите бяха много малки и затова ги разрязох на две и после на 3 лентички.

           Вземаме една кора и я режем на две. Най-долу слагаме едно парченце кашкавал, около него няколко краставички и отгоре слагаме сирене. То може да е натрошено или също нарязано.
         Внимателно завиваме на руло, като внимаваме и отстрани да е завито. Самите краища ги намазх с четка  и с олио, за да могат да залепнат по-добре. Така оформените джобчета ги потапяме в разбито яйце и после ги овалваме в галета.
      Пържим в сгорещено олио докато придобият златист цвят. Изваждаме върху кухненска хартия или метална решетка.

            Да ви е сладко!

           Идеята за тази рецепта видях от тук.








Няма коментари:

Публикуване на коментар