сряда, 8 април 2015 г.

Пилешко филе с орехова коричка


Необходими продукти:

500г пилешко филе

За панировката:

1 с л мед
1 с л горчица
3-4 с л брашно (може и царевично)
2 белтъка
1 ч ч ситно смлени орехи
2 с л галета

За соса:

2 скилидки чесън
2 с л майонеза
1 ч ч кисело мляко
копър и сол

        Медът и горчицата се смесват. В смлените орехи добавяме галетата.
        Посоляваме месото. Ако филето е цяла пеперуда го разрязваме по средата, за да получим тънки пилешки филенца.
        В подходящ съд слагаме месото и го заливаме със сместа от мед и горчица. Поръсваме всяко филе с брашно (аз лично използвах царевично брашно), потапяме в разбитите белтъци и овалваме в орехите.
        Металната решетка от печката я обличаме с фолио и нареждаме готовите филенца.
        Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути или до готовност. Филенцата може и да се изпържат, но аз предпочитам по-здравословен вариант - печени на фурна.

        За соса - счукваме скилидките чесън с малко сол. Добавяме майонезата и киселото мляко и разбиваме всичко до гладка констистенция. Добавяме и ситно нарязан копър за свежест.
       Сервираме пилешките филенца топли с млечно-чеснов сос и със свежа зелена салата.

       Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар