понеделник, 1 юни 2015 г.

Патладжан-ветрило


Необходими продукти:

1бр. голям патладжан
2бр. средни домата
50г краве сирене
50г кашкавал
3 с л майонеза
3-4 скилидки чесън
пресен копър
сол и черен пипер на вкус


             Правим разрези на патладжана по неговата дължина, стигайки на около 1см от опашката. Заливаме с гореща подсолена вода, така че да се покрие целия патладжан. Така оставяме да престои 25 минути. След това измиваме и подсушаваме с кухненска хартия.
            Застиламе подходяща тавичка с хартия за печене. Поставяме патладжана и леко го притискаме, за да придобие формата на ветрило. Намазваме отвсякъде със зехтин.
            В подходящ съд смесваме майонезата, пресования чесън, копъра, черния пипер и натрошеното сирене. Разбъркваме хубаво и намазваме парчетата патладжан. След това слагаме резените домати.
            Покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1час.
            Махаме фолиото, поръсваме с настърган кашкавал и отново връщаме във фурната, за да се разтопи кашкавала.
            Сервираме ястието топло, поръсено с наситнен магданоз.

            Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар