вторник, 28 юли 2015 г.

Каубойски омлет на фурна


Необходими продукти:
(за 2 порции)

4бр. яйца
125мл прясно мляко
120г пушено филе (шунка)
40г топено сирене "Чедър"
1 стрък зелен лук
1-2 скилидки чесън
по половин зелена и червена чушка
сол и черен пипер на вкус
сухи подправки по избор - риган, босилек и др.
магданоз

           В подходящ съд разбиваме яйцата, прибавяме сухите подправки и прясното мляко и отново разбъркваме.
          Филето, сиренето, чушките нарязваме на малки кубчета, а лука и чесъна на ситно.
          Прибавяме ги към яйчената смес, леко подправяме със сол и черен пипер на вкус и разбъркваме цялата смес.
           Покриваме с хартия за печене кръгла форма с диаметър 30см и изсипваме сместа.
           Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути или докато започне леко да почервенява отгоре.
           Сервираме омлета топъл с нарязани домати и краставици или със сезонна салата.

          Да ви е сладко!








4 коментара:

  1. Аз съм толкова се радвам, че се опитах тази рецепта , която има да ни впечатли. Тя изглежда много хубаво и има приятен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зорица, аз също много се радвам, че я пробвах. Получи се много вкусно ястие. Благодаря.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Чудесен омлет,Нели,много сочен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси. Много добре се получи и поне не е пържено.
      Поздрави!

      Изтриване