четвъртък, 30 юли 2015 г.

Картофки по Шуменски


Тази рецепта взех от една кулинарна книжка. Днес приготвих картофките за обяд и много ни харесаха. Наподобяват Яйца по Панагюрски, но яйцата са заместени от картофки. А ето и рецептата:


Необходими продукти:
(за около 20бр.)

600г картофи
40-50г масло
2 стръка зелен лук
200г пушено филе (бекон)
сол и черен пипер на вкус
къри и щипка мащерка

За заливката:

1 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
1-2 с л олио
1/2 ч л червен пипер

и още копър за поръсване

             Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на малки кубчета. Запържваме ги в леко загрятото масло, но само за около 2-3 минути. Добавяме нарязания на ситно зелен лук и след като омекне добавяме и пушеното филе, което е нарязано на малки кубчета. Овкусяваме с подправките и разбъркваме.
             Отнемаме от огъня и оставяме да се охлади.
             В подходящ съд счукваме чесъна с малко сол, добавяме и киселото мляко и разбиваме много добре.
              От изстиналата картофена смес оформяме топки, които заливаме с подлученото мляко.
             Сгорещяваме олиото, отнемаме от огъня, добавяме и червения пипер и на много тънка струйка леко поливаме върху млякото.
             Сервираме картофките като ги поръсим със ситно нарязан копър.

             Да ви е сладко! 






3 коментара:

  1. Отново интересна рецепта, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Роси. Благодаря ти за доверието. Получиха се много, много вкусни. Ще се радвам да ги опитате и вие.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване