Необходими продукти:
1 ч ч червена леща
1 глава стар лук
1 морков
стрък целина
2-3 скилидки чесън
1 ч л куркума
1/2 ч л кимион
сол и черен пипер на вкус
4 с л олио
Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и чесъна. Задушаваме ги в мазнината..
Прибавяме подправките, измитата леща и наливаме вода, около три пръста над лещата. На 1 чаша леща се пада около 1,5-2 чаши вода, така че и вие сами може да прецените колко вода да сложите.
След като водата заври намаляме силата на котлона на най-ниска степен. Готвим така в продължение на 20-30 минути до набъбване на лещата и докато поеме водата. Охлаждаме и пасираме до гладкост.
Сервираме крем супата с крутони.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар