четвъртък, 24 март 2016 г.

Спаначено руло


Реших да приготвя това спаначено руло, отново подтикната от инициативата на Olympus да стана посланик на кампанията "Малката черна престилка". Нека да вдъхновим и другите жени да изпитват удоволствие от готвенето у дома и да го правят с любов.


Необходими продукти:

500г пресен спанак
щипка индийско орехче
2 скилидки чесън
няколко връхчета пресен копър 
4 белтъка
2 с л брашно
сол на вкус

За пълнежа:

100-150г шунка

            Почистваме спанака, измиваме го под течаща студена вода. Варим го за две минути във вряща вода, после го прехвърляме в купа със студена вода. Така спираме процеса на варене на спанака. Оставяме да се отцеди добре и да се охлади.
            В дълбок съд поставяме добре отцедения спанак, чесъна и копъра. Пасираме. Овкусяваме със сол на вкус и добавяме индийското орехче.
            В сух съд разбиваме белтъците на сняг. 
            Към разбитата спаначена смес прибавяме на части белтъците, като ги редуваме с брашното.
            Покриваме голяма правоъгълна тава с хартия за печене. Изсипваме сместа и заравняваме, като се стремим да оформим правоъгълник.
            Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Изваждаме от фурната, оставяме да се охлади и завиваме заедно с хартията на руло.

            За плънката - смесваме изварата с млякото. В началото прибавяйте по малко мляко, докато получите смес за намазване.
Нарязваме шунката на тънки резени.

            Развиваме рулото, намазваме го с изварената смес и нареждаме резените шунка. Навиваме на руло. Завиваме го в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилник.





            Сервираме нарязано на тънки филийки и добре охладено.

            Да ви е сладко!
























1 коментар: