понеделник, 23 януари 2017 г.

Банички с кашкавал



Необходими продукти:

400г кори за баница
250г краве масло
5 яйца
300г кисело мляко
250г настърган кашкавал
1 ч л сол

               В подходящ съд стопяваме маслото.
               В друг съд разбиваме яйцата, добавяме киселото мляко и солта и разбъркваме.
              Вземаме една кора, намазваме я леко със стопеното масло, и 1-2 с л  от яйчената смес разпределяме върху кората. В горния край разпределяме от настъргания кашкавал. 




             Завиваме кората на руло и свиваме във формата на охлюв. Подреждаме в намазнена тава. По същия начин процедираме и с останалите кори. 



             Готовите банички намазваме с останалото стопено масло и яйчената смес.
             Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка.
             Сервираме баничките топли с кисело мляко или айран.

             Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар