Необходими продукти:
1 яйце
1 ч ч кисело мляко (по-гъсто)
1 ч л сода бикарбонат
1/2 ч л сол
щипка захар
около 100г краве сирене
1 и 1/2 ч ч брашно
растителна мазнина за пържене
Разбъркваме с вилица яйцето. Прибавяме содата към киселото мляко и разбъркваме. Прибавяме шупналото мляко към разбитото яйце. Добавяме натрошеното сирене, подправяме със сол и захар. Накрая прибавяме брашното. Разбъркваме много добре.
В тефлонов тиган загряваме 2 с л растителна мазнина. Вземаме с лъжица от сместа и поставяме в тигана. Потапяме обратната страна на лъжицата в мазнина и притискаме тестото, за да се оформи. Пържим на умерена температура и от двете страни до тъмен златист цвят.
След като извадим първите колаци отново добавяме 2 с л мазнина. Така процедираме докато свърши тестото.
Уверявам Ви, че колаците са страхотни както топли, така и студени. Това е една чудесна закуска с минимум продукти.
Колаците се получават леки, въздушни и в никакъв случай не са мазни.
Опитайте ги и Вие.
Да ви е сладко!
Източник: Прекрасната Таня
Твърде гъсто ми се получи тестото, трудно за работа. Иначе стават.
ОтговорИзтриванеПривет, Сийка. Съжалявам, че ви се е получило по-твърдо тестото. Може би следващия път трябва да сложите по-малко брашно.
ИзтриванеА колаците наистина са страхотни.
Поздрави!