понеделник, 13 февруари 2017 г.

Пържен черен дроб


Рецептата е по идея на Веси Казакова от кулинарната група във Фейсбук - Нашите вкусотийки. Получи се наистина много крехък.

Необходими продукти:

500г свински черен дроб
1 ч л сода бикарбонат
2-3 с л оцет
студена вода

брашно за овалване

растителна мазнина за пържене 

сол

              Нарязваме черния дроб на филийки с ширина около 1,5-2см. Поставяме го в дълбок съд, измиваме го много добре под течаща вода. Заливаме го със студена вода, колкото да го покрие. Прибавяме содата и оцета и го оставяме за половин час, да се изкисне.
             Отново измиваме под студена вода и отцеждаме много добре.
             Всяко парче дроб овалваме в брашно, като го изтупваме, за да падне излишното количество.
             Пържим в сгорещена мазнина от двете страни. Изваждаме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина и посоляваме.
             Сервираме с резени лимон.

             Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар