четвъртък, 8 март 2018 г.

Бисквитена торта с маскарпоне и ягоди Честит 8-ми март, Дами! Бъдете здрави, весели и щастливи. Бъдете обичани и обичащи! Бъдете уникални и неповторими всеки ден! Бъдете горди, че носите името Жена!


 За днешния празник реших да изненадам моите любими хора с тази прекрасна торта с маскарпоне и ягоди. Може да не е перфектна, но съм я направила с много любов.

Необходими продукти:

2 опаковки х 165г бисквити Роден край с масло
1 опаковка х 165г бисквити Роден край с какао
500г маскарпоне
200г подсладена сладкарска сметана
5 с л с връх пудра захар
2 прахчета ванилия
около 100мл прясно мляко
около 300-400г ягоди
кокосови стърготини по желание

За гарниране: натурален шоколад

                 Използвала съм форма с падащо дъно с размери 24см.

                 В сух съд разбиваме добре охладената сметана с едно прахче ванилия. Оставяме настрани. В друг съд разбиваме маскарпонето с пудрата захар, но за кратко. Към него прибавяме на части разбитата сметана и отново разбъркваме.
                 В подходящ съд смесваме прясното мляко с едната ванилия и разбъркваме.
                 Започваме първия пласт с бисквити с масло. Потапяме всяка бисквита в прясното мляко и редим на дъното на формата. Върху тях разпределяме около 1/3 от сместа с маскарпоне. Поръсваме с кокосовите стърготини. По края на стената на формата редим нарязани ягоди.
                Продължаваме втория ред с потопени в прясното мляко бисквити с какао. Върху тях пак от сместа от маскарпоне. Завършваме с трети ред бисквити с масло. Най-отгоре разпределяме останалото количество смес от маскарпоне и сметана. Заравняваме добре. Покриваме формата със свежо фолио и прибираме в хладилник за минимум 5-6 часа, а най-добре за цяла нощ.
                 Гарнираме с ягоди, кокосови стърготини и разтопен натурален шоколад.
                 Съхраняваме в хладилник.
               
                 Да ви е сладко!


 Няма коментари:

Публикуване на коментар