понеделник, 15 март 2021 г.

Тортила чипс

 


Необходими продукти:


1 с л чия

1 ч л куркума

1 ч л сол

1 ч л босилек (по желание)

1 с л зехтин

брашно от нахут (малко повече от чаена чаша)


       Накисваме чията в половин чаша с вода за около 30-40 минути. 

       Към брашното добавяме куркумата, солта и босилека, зехтина, както и накиснатата чия.

       Разбъркваме добре. При нужда добавяме още брашно, докато се получи лепкаво тесто.

       Намазняваме лист хартия с мазнина, както и точилката. Разточваме тестото на тънка кора, нарязваме на триъгълници.

      Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

      Стават хрупкави и много вкусни.

      Идеални са за похапване по всяко време.





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рецептата съм взела от една група във ФБ - Без глутен и захар е по-вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар