Необходими продукти:
1 с л чия
1 ч л куркума
1 ч л сол
1 ч л босилек (по желание)
1 с л зехтин
брашно от нахут (малко повече от чаена чаша)
Накисваме чията в половин чаша с вода за около 30-40 минути.
Към брашното добавяме куркумата, солта и босилека, зехтина, както и накиснатата чия.
Разбъркваме добре. При нужда добавяме още брашно, докато се получи лепкаво тесто.
Намазняваме лист хартия с мазнина, както и точилката. Разточваме тестото на тънка кора, нарязваме на триъгълници.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Стават хрупкави и много вкусни.
Идеални са за похапване по всяко време.
Рецептата съм взела от една група във ФБ - Без глутен и захар е по-вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар