От дълго време исках да ги направя, но все нещо ги изпреварваше. Обичам да правя бонбони и дребни сладки - такава наслада са за сетивата. Правила съм шоко трюфели, роза трюфели, скоро дори правих шоколадови трюфели с малини и други дребни сладки.
Миналата година за първи път правих и бисквитена торта "Рафаело".
Ето, че дойде ред и на обичаните от всички бонбони "Рафаело".
Толкова нежни, леки и много изкушаващи.
Необходими продукти:
Миналата година за първи път правих и бисквитена торта "Рафаело".
Ето, че дойде ред и на обичаните от всички бонбони "Рафаело".
Толкова нежни, леки и много изкушаващи.
Необходими продукти:
400мл подсладено кондензирано мляко
200г кокосови стърготини
5 с л захар
60г масло
1 ванилия
50г сурови бадеми
И още:
кокосови стърготини за овалване
В дълбок тефлонов тиган изсипваме кондензираното мляко, прибавяме маслото, захарта и ванилията. Разбъркваме сместа и оставяме да заври. Прибавяме и кокосовите стърготини и бъркаме непрекъснато, но на по-слаб огън. Бъркаме докато сместа се сгъсти достатъчно и заприлича на гъсто тесто.
Отнемаме от огъня и оставяме да се охлади на стайна температура.
С помощта на чаена лъжичка вземаме от сместа, като оформяме на бонбон, на който в средата поставяме по един бадем. Овалваме в кокосови стърготини и нареждаме в подходящ съд.
Оформените бонбонки съхраняваме в хладилник.
Да ви е сладко!
Привет
ОтговорИзтриване200гр. кокосови стърготини не прави ли бонбоните твърди? Питам, защото моите се получиха твърди, не станаха нежни и леки. Не съм правила по вашата рецепта, но почти същите продукти само че технологията беше друга. Осъмних се, че кокосовите стърготини са много като количество и от това може би се получиха твърди.
Привет, Севда. При мен не се получиха твърди бонбоните. Но Вас ако Ви е страх може да сложите малко по-малко като количество.
ИзтриванеБлагодаря ви за отговора. Ще опитам пак с малко по малко количество. А бихте ли ми споделили каква е разликата при топлинна и студена обработка на бонбоните, т.е. имам предвид на котлона да се приготви сместа и с миксер да се разбърка без слагане на котлона?
Изтриване